پروتئین ها به دلیل داشتن گروه های کربوکسیل(CooH) و آمین(NH3) میتوانند به عنوان دهنده و گیرنده پروتون عمل کنند.
پروتئین ها به علت غلظت خیلی زیاد در داخل سلول ها، فراوانترین بافرهای بدن هستند
عامل کربوکسیل پروتئین،یک پروتون (یون مثبت هیدروژن) از دست داده پس نقش اسیدی دارد
عامل آمین پروتئین یک پروتون گرفته پس نقش بازی دارد.
Protein-COOH↔protein-COO- + H+
Protein-NH2+ H+↔protein-NH3+
پروتئین ها بخاطر حضور اسیدآمینه هیستیدین دارای ماهیت بافری هستند.
تنها اسید آمینه ای که در pH فیزیولوژیک خاصیت بافری دارد هیستیدین است که توسط گروه ایمیدازول خود این نقش را ایفا می کند
میزانpK زنجیر جانبی هیستیدین 6 است. زنجیر جانبی این اسید آمینه در pH کمتر از 6 بار مثبت به خود می گیرد.
سوال:
به کدام اسید آمینه زیر عمل بافری هموگلوبین نسبت داده میشود؟
1) Cys 4) Lys 3) His 2) Gln
درباره این سایت